Waterschalen

Waar water is, komen vogels. Niet alleen om te drinken, maar ook om te badderen.

Lees verder...

Het nut van een vogelbad...

Waar water is, komen vogels. Niet alleen om te drinken, maar ook om te badderen.
Goed onderhouden veren zijn erg belangrijk voor vogels. Als ze geen goede veren hebben, kunnen ze ook niet goed vliegen en warm blijven.

Niet iedereen heeft de ruimte of zin om een vijver in de tuin te maken. Dan is een vogelbad een prima alternatief. In elke tuin en/of balkon is er wel een plekje voor. Zorg wel dat de katten er niet bij kunnen en dat het water dagelijks ververst wordt.

In de winter, als het water bevriest, kan je als alternatief versplinterd of geschaafd ijs in een bak doen. Als er sneeuw ligt dan is het niet nodig om water neer te zetten. De vogels pikken dan het sneeuw als water.

Gebruik nooit geen warm water of water met zout of suiker! Als de vogels zouden gaan baden in dat water, kunnen de veren bevriezen of ze komen onder het plakkerige suiker of zout te zitten.

Het nut van een vogelbad of een waterschaal in je tuin.

  1. Vogels komen naar een waterschaal om te drinken en te badderen. Dit is vooral belangrijk in de zomer, wanneer het warm is en vogels extra water nodig hebben om hun vederkleed in goede conditie te houden.
  2. Waterschalen dienen ook als een bron van voedsel voor vogels. Vogels komen vaak naar het vogelbad om insecten en andere kleine dieren te vangen die erin leven.
  3. Vogelbaden en waterschalen zijn een aantrekkelijk element in je tuin voor vogels. Dit zorgt ervoor dat je een grotere diversiteit aan vogels in je tuin ziet.
  4. Vogelbaden kunnen ook dienen als een manier om vogels te helpen bij het reguleren van hun lichaamstemperatuur. Tijdens warme dagen kan het vogelbad dienen als een plaats om af te koelen.
  5. Ten slotte kan het gewoon leuk zijn om vogels naar je tuin te zien komen en te observeren hoe ze in een waterschaal badderen en drinken. Dit kan een ontspannende activiteit zijn voor zowel jou als voor de vogels.

Als je van vogels houdt en graag meer vogels in je tuin zou willen zien, is het aanbieden van een vogelbad of waterschaal een geweldige manier om hen aan te trekken.

In onze onlineshop hebben we een breed scala aan waterschalen beschikbaar, zodat je altijd een optie kunt vinden die past bij de behoeften van de vogels in je tuin en bij de stijl van je tuin.

Of je nu op zoek bent naar een hangende waterschaal, een waterschaal op pootjes, of zelfs een watersilo, we hebben iets voor iedereen. Bekijk ons aanbod en kies vandaag nog een waterschaal om je tuin nog vogelvriendelijker te maken.

Drinkende Groenling op een waterschaal Drinkende Groenling op een waterschaal
We can't find products matching the selection.