Paarden

Het paard is al ruim 6000 jaar gedomesticeerd. Het paard hoort tot de familie der paardachtigen en is een hoefdier uit de orde der onevenhoevigen. Het gedomesticeerde paard wordt voornamelijk gehouden als rij- en trekdier.
Er leven bijna 300.000 paarden in Nederland.


Een paard is een herbivoor. Dit betekent dat het paard planten eet om aan de benodigde voedingsstoffen te komen. Het paard is bijna 20 uur per dag aan het grazen om de benodigde hoeveelheid voedsel bij elkaar te krijgen. Het bewegingsapparaat en spijsverteringsstelsel is daar volledig op aangepast. Daarom is het goed voor het welzijn van het paard als deze een groot deel van de dag bezig kan zijn met het vergaren en verteren van voedsel. Houd bij de keuze van de voeding van het paard rekening met zijn natuurlijke behoeftes.

Een paard is er bij gebaat als deze toegang heeft tot weide gang. Helaas zijn de omstandigheden niet altijd ideaal en kan bijvoorbeeld tekort gras er voor zorgen dat het paard zand binnen krijgt, of een te natte grond dat er problemen aan de hoef of benen ontstaan.

Aniculis heeft voor je paard het beste uit de apotheek van de natuur geselecteerd en daarmee een passend assortiment ontwikkeld. Met behulp van deze producten willen we u helpen uw paard een gezond en tevreden leven te geven.
View as Grid List

1 Item

Set Descending Direction
per page